Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bulharská a řecká kuchyně

Tyhle kuchyně jsou bohaté na zeleninu a ovoce.

V Bulharsku jsou typické mléčné pokrmy například polévky, měkké sýry300px-cheese_platter.jpg šopský salát, jogurt183598-top_foto1-e5sin.jpg

Jako příkrm je používán bílý chlébbily-toustovy-chleb-92926.jpg

Zajímavé je i místní koření. Oblíbené jsou pokrmy jako pilafpilafwildricequinoa.jpg kebab,       musakabramborova-musaka-s-cockou-21411.jpg

džuveč dzuvec.jpg

gyrosshrimp-gyros-sl-300393-l.jpg masité pokrmy zabalené ve vinných nebo zelných listech a velmi sladké cukroví15021.jpg

Do mezinárodní kuchyně pronikla řecká zálivka na salát.

K jídlu se obvykle podává víno a z lihovin je oblíbeně

ouzoouzo-picture.jpg.

 
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 24383
Měsíc: 413
Den: 14